6-7- کاهش ظرفیت توان خروجی منبع تغذیه
مترجم:حسام عابدی
این راهنما به منظور اطلاع رسانی و احترام به مشتریان ، منتشر گردید، که در زمینه طراحی، تولید و ساخت و فروش منابع تغذیه سوییچینگو با توجه به آخرین دست آوردهای علمی و قوانین روز تهیه شده است که شامل اطلاعات پایه در پاورهای سوییچینگ ، مشخصات عمومی، تنظیمات ایمنی( ملاحظات ) ، استانداردهای EMC ،CE، قابلیت اطمینان ، نکات عملی ،اصطلاعات ، قواعد فنی و نکات تصحیح خطا می باشد.
هدف اصلی این راهنما تاکید بر توضیحات مورد نیاز بوده و از نوشتن روابط و فرمول های ریاضی در آن اجتناب شده است تا کاربران بتوانند بدون نیاز به پیشینه علمی تخصصی به راحتی از آن استفاده کنندو تصویر روشنی از مشخصات منبع تغذیه، کاربردها و ملاحظات ایمنی در کوتاه ترین زمان بدست آورند.
به علت طولانی بودن محتوا، توضیحات به صورت بخش بخش وارد شده است.
1. رابطه دما با توان خروجی :
بسته به دمای محیط کاری منبع تغذیه ، جهت نصب آن و محلی که قرار گرفته است ممکن است استفاده از ماکزیمم توان آن منجر به خرابی و آسیب منبع شود لذا بایستی استفاده از توان خروجی متناسب با دمای محیط کاری منبع باشد به عنوان مثال : در صورتیکه منبع تغذیه عمودی نصب شده باشد در بازه دمایی 0 تا 50 درجه می توان ماکزیمم توان آن را استفاده کرد اما اگر دما بین 50 تا 60 باشد استفاده از توان خروجی بایستی کاهش یابد و در دمای 60 درجه فقط می توان از %60 ظرفیت توان منبع استفاده کرد و اگر دما بالاتر از 60 درجه بشود تضمینی برای صحت عملکرد منبع و سالم ماندن آن وجود ندارد . منحنی زیر مربوط به رابطه بین دمای محیط کاری منبع و محدودیت استفاده از ماکزیمم توان آن می باشد .
2. رابطه توان خروجی با ولتاژ ورودی :
در صورتیکه مقدار ولتاژ ورودی در مقایسه با مقدار نامی آن کمتر باشد در مدلهای دارای PFC به دلیل وجود مدار اصلاح ضریب توان ، بیشترین تلفات توان اتفاق می افتد. در رنج ولتاژ بین 110 تا 264 ولت می توان از ماکزیمم توان منبع استفاده کرد اما برای ولتاژ ورودی بین 90 تا 110 به صورت خطی توان کاهش می یابد به طوریکه اگر ولتاژ ورودی 90 ولت باشد از 80 % ماکزیمم توان منبع بایستی استفاده کرد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.